Choď na obsah Choď na menu

Papillon - mimo štandard ☺

10. 10. 2013

Ako som už v úvode spomenula, tak psíci so mnou putujú už dlho. Väčšinou si ma vždy nejaký našiel vtedy, keď som ho potrebovala a všetci boli bezpapieráci.

Keď sme si kúpili prvú mačičku s preukazom pôvodu, tak som sa začala zaujímať o chovateľstvo a aj chov čistokrvných zvierat ako takých. Preto, keď sme hľadali psíka, tak už sme pozerali po chovateľských staniciach.

Chodievali sme na psie výstavy, obdivovali rôzne psie plenená a rozprávali sa z majiteľmi čím ich to ktoré plemeno zaujalo, prečo ho chovajú. Každé jedno plemeno má niečo čím je zujímavé. Každý si musí zvážiť čo od psíka očakáva. Spoločníka, kamaráta, alebo pracovného parnera. Koľko času mu chce a vie venovať. Či výcviku, alebo úprave srsti, prechádzkam ..... aké má možnosti.

 

 

dsc04729.jpgPapillona sme si vybrali preto, lebo je to plemeno, ktoré vyhovuje našemu životnému štýlu. Nie je veľký (bývame v byte ☺), ani uštekaný (byvame v byte ☺), nerobia mu problém dlhšie prechádzky (máme radi prírodu, turistiku), zoberú ho bez problémov do dopravných prostriedkov, dokonca aj reštaurácií a nemá problém s mačkami ☺ Je inteligentný, zvláda psie športy - agility, tanec so psom a nie je náročný na údržbu. Stačí ho raz do týždňa dôkladne prečesať a podľa potreby okúpať. Srsť je naozaj samočistiaca. Neverila som, ale ozaj aj zablatený psík, keď uschne, tak mu blato opadá a je opäť biely ☺.